Altid har jeg længsel – koncert 8/6

En fortællekoncert
Odder Voices
Dir. og koncept: Catarina Bosæus
Piano: Lisbeth Iversen
Fortæller: Lise Laursen

Odder Voices laver fortællekoncerter; en koncertform, hvor kormusik og tekst danner én fortælling. 2018 bød på Sommernatteblå magi, 2019  Nordsøsange og Yuletide. I år, 2022 efter  corona, er der tid til  Altid har jeg længsel.  

Mennesket er drevet af længsel. En sødmefuld og nådesløs kraft, som sender os ud i verden  og hjem igen. Den sender os jublende i favnen på hinanden, men også derned, hvor døden kan være en befrielse. Vi længes efter nattens komme eller morgenens frembrud. 

Tove Jansson, mumitroldens mor, ved meget om længsel. Hendes billedbog “Hvem skal trøste Knytten?” er en rørende, humoristisk og heroisk kærlighedshistorie, som rækker langt ud over barndommen og Mumidalen. Knyttens rejse fortælles musikalsk af bl.a. Suzanne Vega, Jan Johansson og Bo Kaspers Orkester. De danske indslag er af Tobias Trier, B.S. Ingemann, Anton Berntsen og Helle Hansen, og nordiske sange og folkemusik rammer det hele ind.

Onsdag 8. juni 2022 kl. 19.30
Valgmenighedens Forsamlingshus, Rørthvej 34, Odder
Entré: 75,-

AFLYST – Julekoncert i Falling Kirke

Julen er lyset i mørket

Koncerten er desværre aflyst pga. Corona-situationen

“Mørk er november”, det ved vi godt. Så når december står for døren, hænger vi lysguirlander op i træer og på husfacader, og lader dem gerne lyse helt til Kyndelmisse. Mørket må vige! Men disse lys ville aldrig lyse så klart, hvis det ikke var på en mørk baggrund. Mørket har sine egne gaver: man ser stjernerne, og forstår sin lidenhed. Man savner. Man kryber i ly og putter sig. Og lyset, med julens budskab om håb og glæde, er des mere velkomment, når vi når frem til juleaften.

Det kræver en sang (eller flere), og Odder Voices vil gerne synge os på vej. Det sker med svensk folketone, engelske carols, middelalderhymner, danske julesange og lidt jazz. Der er fællessang undervejs. Vel mødt!

Catarina Bosæus

Sikken voldsom trængsel…

Vi dukker også op i Kvickly i Odder og synger ved kølediskene fredag den 10. december mellem 16.00 til 18.00

Julekoncert “Yuletide” i Hundslund Kirke 15/12

Vi fortsætter sporet fra forårets Nordsø-sange med “Yuletide – Nordsøenes julesange – en fortællekoncert med Odder Voices”:

“Nordsøen fryser ikke til om vinteren; den er farbar, men ikke ufarlig at besejle, men skib efter skib har alligevel gennem årtusinder vovet sig ud. Med sig, begge veje, har skibene bragt sange, traditioner, levemåder. Julen er ingen undtagelse. Vi vil her synge og fortælle om hvordan vores julesange og traditioner har spundet et fint og usynligt net fra kyst til kyst, egn til egn.
Vi vil synge engelske carols og nordiske julesange, både kendte og mere ukendte, og fortæller de historier, der kæder dem sammen.
Dengang fordrev vi også mørket med lige dele gudstilbedelse og festligheder, tilegnet Maria, Lucia og Staffan.
Disse historier blandes med erindringsglimt fra vor tid.”

Fri entré – velkommen!  

NB. Vi dukker osse op i Kvickly – Odder, fredag den 6/12 fra kl. 16 til 18 hvor vi synger julesange blandt køledisk og indkøbsvogne

Nordsø-sange – koncerter i maj

Nordsøen har gennem historien været forbindelsen og ikke adskillelsen mellem landene, der omkranser den. Skandinavien, Nordtyskland, Nederlandene, de britiske øer, Færøerne og Island: Vi hænger sammen. Det vil vi levere klingende bud på i fortællekoncerten Nordsøsange.

I vil høre sange af bl.a. Sting, Teitur og Zap Mama, norsk nostalgi, engelsk længsel, islandsk begær og et dansk skib, der skal sejle i nat… Alt sat i ramme og relief af stærke litterære tekster om skibbrud, afsavn og lykke ved land i sigte. Der vil også være fællessang om ud- og hjemlængsel.

Koncerten er i to sæt med en pause, hvor der vil være forfriskninger.

Entré 75 kr. inkl. et glas vin i pausen

OBS Nordsøsange bliver også afholdt ugen inden, i Brædstrup kirke, onsdag den 15. maj kl. 19.30, hvor der er fri entré.

Sommernatteblå magi – Odder Voices’ sommerkoncert 2018


Sommernatteblå magi – De lyse nætter møder Nordic Noir
dirigent. Catarina Bosæus, klaver Lisbeth Iversen, fortæller Lise Laursen

Onsdag d, 16. maj kl. 19:30
i Valgmenighedens Forsamlingshus – Rørthvej 34, 8300 Odder

I årets sommerkoncert laver vi, med sang og ord, en slentrende og undrende fortælling om de lyse nætters sommernatteblå magi, som til tider mørkner i Nordic Noir.

Kærlighedens alle stadier: længsel, savn og forløsnings jubel, marineres let i alle former for beruselse; den drukne livsfryd i sommernatten og den smertelige selvindsigt, klar som den snaps, man lige har bundet. Ikke at forglemme hjemmebrændt og den tequila og rom, som går så godt til en cha cha cha.
Alt dette rummes i vort korte liv, vidunderligt, forfærdeligt, og endeligt. Dét synger vi om.

Vi synger sange fra Sverige, Norge, Danmark og Cuba, og synger danske sommersange med publikum. Koncerten er i to sæt, og forfriskninger serveres i pausen.

Entré: 70 kr., børn fri entré.

Forårets sangaftener m.m.


Så er vi i gang med forårssemesteret 2018. Og vi ligger hårdt ud med 2 sangaftener

  • onsdag d. 14/3 kl. 19:30 i Sognehuset i Ørting Bilsbækvej 34
  • onsdag d. 21/3 kl. 19:30 i Konfirmandstuen, Randlev

Temaet i vores sange denne gang er kærlighedshistoren mellem Monica og Svein-Arne! Og den har alle de klassiske elementer: forelskelse, bryllup, svig, druk og død…

Den 22/3 symger vi ved et lukket arrangement på Rude Stand Højskole sammen med Fandango og Odderkoret. Hver kort synger et lille sæt og der er et par fælles sange. Måske det kan føre til mere?

Og så skal vi i gang at øve frem mod forårskoncerten, der bliver d. 16. maj i Valgmenighedens Forsamlingshus. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen – det bliver godt!